Vanaf de eerste dag is Euro West huurder bij abc westland, toen het huidige bedrijventerrein nog een veilingterrein was. Een actieve bewoner die meedenkt en meegroeit, niet alleen in de sector maar ook met het bedrijvenpark.

Euro West verpakt groenten en fruit en is voor veel binnen- en buitenlandse producenten, groothandelaren en exporteurs een belangrijke tussenschakel. Ook veel bedrijven bij abc westland zijn klant van Euro West. Marco Vijverberg is sinds 2001 eigenaar van het bedrijf dat zijn vader in 1971 oprichtte. In 2013 heeft hij de bedrijfsruimte bij abc westland gekocht en is dus van huurder, eigenaar geworden.

Internationaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke pijlers voor de handel van Euro West. Dat abc westland zich focust op de Agri & Food sector en zich zodoende sterk positioneert in de (internationale) markt, is daarom een voordeel voor Euro West. Volgens Marco wordt de verbinding in de Agri & Food sector alleen maar belangrijker. “Er verdwijnen schakels.”

Ook de waarde die abc westland hecht aan duurzaamheid, spreekt Marco aan. “abc denkt mee, als het om groene energie gaat bijvoorbeeld.” Volgens Marco zijn ook zijn klanten te spreken over de locatie van Euro West op bedrijventerrein abc westland. “Klanten kunnen me hier goed vinden.” Hij benadrukt tevens tevreden te zijn over het onderhoud en de beveiliging.

Marco is actief betrokken bij de ontwikkelingen van abc westland, als lid van de Vereniging van Eigenaren. “We hebben het over het reilen en zeilen, maar ook over de toekomst.” De ontwikkelingen gaan namelijk hard in de sector, zo weet ook Marco. Automatisering speelt een belangrijke rol in de hele Agri & Food sector, zo ook in de verpakkingsindustrie. “Over 5 jaar is er 60% meer geautomatiseerd in het hele verpakken. Wij pionieren proactief om ons bedrijf hier op in te richten.”

“We zijn huurder vanaf de eerste dag”