Looije Packing is een bedrijf dat zich inmiddels heeft verspreid over meerdere vestigingen in Zuid-Holland. Van de Hoeksche Waard en de Rotterdamse Havens tot aan Poeldijk. De naam zegt het al. Looije Packing is gespecialiseerd in het verpakken van groente en fruit.

Hierin zoeken zij steeds weer naar nieuwe en betere manieren om producten te verpakken. “Want niet alleen de verpakking komt de kwaliteit van de producten ten goede, maar zeker ook het verpakkingsproces,” aldus Commercieel en Operationeel Manager, Florian Prins. 

De kracht van het bedrijf zit ‘m in de samenwerking met logistieke partijen. Zo vestigt Looije Packing zich bij bedrijven die een grote rol spelen in de logistieke keten van de producten. Door de locatie te delen, zorgen zij er samen voor dat er minder transportbewegingen nodig zijn. “De aanrijdroute van Hines abc westland is dermate gunstig, dat ook de locatie van de vestiging in Poeldijk eraan bijdraagt dat er efficiënt transport plaatsvindt. Dat is natuurlijk beter voor groente en fruit, maar zeker ook voor het milieu”, vertelt Florian. 

In Poeldijk is Looije Packing gevestigd bij Varekamp Coldstores, vertelt Florian. “Hier hebben wij een ompakstation én een geavanceerde wasstraat. En dat geavanceerde, dat maakt nu net het verschil. De machines van Looije Packing wassen en borstelen niet alleen. De producten worden ook zorgvuldig gecontroleerd met een scanner, waardoor er op maat én kwaliteit gesorteerd wordt. Ongewenste plekjes worden zo in een vroeg stadium gevonden en bestreden. De vrucht blijft hierdoor langer goed, want we voorkomen zo bederf.”

Ook vertelt Florian enthousiast over de lasermachine. Deze machine brandt de logo’s van het fruit op de producten zelf, waardoor er geen materiaal meer benodigd is voor een stickertje. Wel zo duurzaam!   

“Niet alleen de verpakking komt de kwaliteit van de producten ten goede, maar zeker ook het verpakkingsproces”