Familiebedrijf Witkamp is een van de grootste exporteurs in groente en fruit van Nederland. Al decennialang is ze gevestigd op abc westland. “Met Hoek van Holland op steenworp afstand, staan de Westlandse producten zo in Engeland.” 

Familiebedrijf Witkamp begon in 1936 met een kruidenierswinkel in het centrum van Poeldijk en werkt vanaf de oprichting van veiling noord (het huidige abc westland) als  commissioner in groenten en fruit.

“De in- en export van groenten en fruit is enorm toegenomen de laatste jaren,” vertelt Morris, salesmanager bij Witkamp. “We importeren onder andere vanuit Europa, Noord-Afrika, Marokko en Egypte. Maar vooral zijn we groot in Westlandse producten. De komkommers en tomaten kopen we rechtstreeks in bij de kassen die om abc westland heen liggen. De Stenaline in Hoek van Holland brengt onze producten naar Engeland. Omdat we om de hoek zitten, kunnen er tot op het laatste moment nog producten mee. Verser kan haast niet!” 

“Op het terrein werken we veel samen met de andere bedrijven. Zo verzorgt Koos van Gaalen het transport en regelt onder andere EuroWest het om- en verpakken. Vanuit hier kan het rechtstreeks naar bijvoorbeeld afnemer.” Het valt Morris dat er totaal geen sprake is van concurrentie op het terrein. “Er wordt hier juist heel goed samengewerkt, iedereen helpt elkaar!” 

Doordat Witkamp werkt met vers product, moet alles goed werken. “De technische dienst van abc westland is heel zichtbaar. ’s Ochtend heel vroeg of ’s avonds laat: ze zijn altijd bereikbaar en lossen alles snel op.” In 2001 wilde Witkamp uitbreiden. “In goed overleg konden we het pand ernaast erbij huren. Die overgang ging heel soepel. Abc westland dacht goed mee en binnen no time werkte alles naar wens,” licht Morris het proces toe.  

“Er wordt hier heel goed samengewerkt, iedereen helpt elkaar!”