Complete tuinbouwoplossingen. Certhon ontwerpt en realiseert ze, allemaal vanaf bedrijventerrein abc westland. “Wij maken de kassen en onze buren kopen, verpakken en transporten de producten.”

Familiebedrijf Certhon Greenhouse Solutions bestaat al sinds 1896. Certhon ontwerpt en realiseert vernieuwende tuinbouwtechnieken voor complete tuinbouwbedrijven in de glastuinbouwsector. Constructie-, klimaat-, irrigatie- en elektrotechniek, maar vooral ook de verbinding tussen deze disciplines, voor een complete tuinbouwoplossing. Dat doet Certhon sinds 2005 vanaf bedrijventerrein abc westland. Naar alle tevredenheid, zo vertelt CEO Hein van der Sande.

De verhuizing vond niet van de één op andere dag plaats, daar ging een flinke voorbereiding aan vooraf. “We hebben eerst een ontwerp laten maken voor het pand.” Waarom? Hein licht toe: “Logistiek en ruimtelijke indeling zijn voor ons ontzettend belangrijk. Daarna begon de zoektocht naar een kavel.” abc westland is vanaf het begin af aan bijzonder meedenkend, zo benadrukt Hein. “abc is heel flexibel, altijd al geweest. Dat waarderen wij.”

De specialisatie van abc westland in de agri & food sector is volgens Hein essentieel voor de keten. Hij licht toe waarom Certhon behoefte heeft aan een goed netwerk. “De lijnen worden steeds korter. Samenwerking is daarom belangrijk.” En die samenwerking is er, ook op het bedrijventerrein. “Wij realiseren de projecten waar onze buren weer producten kopen, verpakken of transporten.”

Certhon en abc westland kunnen al jaren goed met elkaar overweg. Hein ziet het bedrijventerrein als een partner die meedenkt. “Alles is bespreekbaar met Herwi en het team en er is veel mogelijk.” Hein geeft een eenvoudig voorbeeld van een simpele verandering, die toch grote impact heeft op Certhon: “Zo hebben we in overleg een deur in ons hek laten plaatsen, zodat de medewerkers in de lunchpauze door het natuurgebied kunnen wandelen.”

“Wij voelen ons bij abc serieus genomen.”