Een strategische locatie is essentieel voor de verslogistiek van Varekamp, evenals de aanwezigheid van andere bedrijven in de agri & food sector.

De missie van Varekamp is de klant compleet ontzorgen, zodat de klant zich kan focussen op de vermarketing van haar producten. Dat doet Varekamp door een sterke schakel te vormen in de (internationale) logistieke keten, van collectie tot en met de distributie van de producten. Allemaal onder het motto: “Wat uw product ook is: vers vindt haar plek bij Varekamp.” Complete logistiek is daarom onontbeerlijk voor Varekamp. Evenals een strategische locatie, zo vertelt Willem Nowee. Beide heeft Varekamp gevonden bij abc westland.

Het was Ben Varekamp die in 1953 Varekamp oprichtte. In 1993 trad Varekamp toe tot de Van Rijn Groep. Na een periode van vijf jaar onderdeel te zijn geweest van de Kloosterboer Groep, is Varekamp per maart 2019 verzelfstandigd. Met als huidige eigenaar Nowee Fresh Logistics Holding, Willem Nowee, die sinds 2005 directeur is van het bedrijf. Varekamp bevindt zich sinds 2001 op het bedrijventerrein abc westland, op zo’n 25 minuten rijden afstand van de Rotterdamse haven en 45 minuten van Schiphol en omringd door bedrijven in de agri & food sector. “Bij abc westland komen alle disciplines uit de sector samen.”

De roots van Varekamp liggen in Westland, daar is Willem trots op. Die mentaliteit ziet hij ook terug in abc westland: “Lef, slagvaardig en ondernemend.” Dat bindt volgens hem de bedrijven op het terrein. “En verbinden is kracht. De bedrijven op abc westland versterken elkaar.”

Varekamp heeft 26 koelcellen met circa 7.000 palletposities, elke cel heeft haar eigen parameters. Met 11.000 m2 en 18 docks is Varekamp een huurder van formaat bij abc westland.

“Bij abc westland komen alle disciplines uit de sector samen.”