FreeAir en FreeWater zijn ontwikkelaars en producenten van CE-gecertificeerde water- en luchtzuiveringsinstallaties, gezamenlijk gevestigd op abc westland in Poeldijk. 

FreeAir en FreeWater passen ozon toe, in eigen beheer ontwikkeld, om lucht en water op snelle wijze geheel te zuiveren van schimmels, bacteriën en virussen, zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliën. Zelfs ethyleen kan op eenvoudige wijze volledig worden afgebroken, waardoor de houdbaarheid van versproducten enorm toeneemt.  

Voor luchtzuivering maakt FreeAir gebruik van luchtbehandelingssystemen die in een luchtkanaal of luchtkast worden geplaatst. De systemen bestaan uit een UV-C lamp, een zuurstoflamp en een zuurstofsensor, die er gezamenlijk voor zorgen dat bacteriën, virussen en schimmels worden gedood, ethyleen wordt afgebroken en geuren worden geneutraliseerd, resulterend in een gezonde en frisse omgeving in hallen, cellen, bedrijfsruimten en kantoorgebouwen.  

De zuivering van het proceswater door ozon wordt ondersteund middels een unit die algen, biofilm en parasieten vernietigt door ultrasone trillingen, die geen schadelijke bijwerkingen hebben. Door deze intensieve zuivering is het gebruikte proceswater volledig geschikt voor hergebruik, zelfs als drinkwater.  

FreeAir en FreeWater zijn opgericht door een aantal technische ondernemers uit de agrarische sector. Door bundeling van kennis en ervaring hebben zij een methode gevonden om door het ‘schoonmaken’ van water en lucht op natuurlijke basis het gebruik van schadelijke chemicaliën een halt toe te roepen. Een methode die zelfs werkt om het COVID-19 virus te bestrijden in de lucht en in het water. 

“De bedrijvigheid op het abc westland terrein is stimulerend”